Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День цивільного захисту в Площанському ліцеї

Дата: 20.05.2019 16:59
Кількість переглядів: 579

Щороку у Площанському ліцеї в рамках Тижня цивільного захисту відбуваються планові заходи, спрямовані на збереження життя і здоров’я учнів та працівників закладу. Молодші учні вивчають, а старші повторюють правила надання першої допомоги потерпілому при  різних видах травм, дізнаються, як поводитися та захистити себе в надзвичайних ситуаціях.

Одним із найцікавіших заходів є зустріч з працівниками служби МНС, що вже стає доброю традицією. Цього разу до нашого ліцею завітали пожежники під керівництвом лейтенантів Мартиненка Михайла Анатолійовича та Петухова Дениса Сергійовича.

Лейтенанта М.А.Мартиненка наші діти вже добре знають, бо пам’ятають його цікаву розповідь минулого року. Цьогорічна зустріч була не менш цікавою. Була змодельована ситуація пожежі. Учениця 11 класу на прохання лейтенанта «викликала» пожежників. Через увімкнений гучний зв’язок усі мали змогу чути, про що саме запитує диспетчер, яку інформацію потрібно надати і, до речі, ще раз переконатися (і потім Михайло Анатолійович це підтвердив), що не варто жартувати з фальшивими викликами служб МНС, бо «жартівника» обов’язково знайдуть.

Пожежний розрахунок прибув оперативно, через 3 хвилини. Умовна ситуація була такою: займання у шкільній їдальні, всіх евакуйовано, крім однієї людини. «Потерпілу», ученицю 4 класу, було успішно врятовано, вона зовсім не злякалася людей у захисному одязі з закритими обличчями, а навпаки, весело усміхалася на руках у рятувальників.

Після цього учні побачили роботу пожежної машини. Особливо цікаво було дивитися, як гасять верхові пожежі в лісі. «Піддослідним» став височезний клен біля ліцею. Потужний струмінь води бив у висоту майже на двадцять метрів!

А скільки задоволення дітям дала можливість самостійно потримати величезний шланг і «погасити» пожежу чи приміряти спецодяг, який застосовується при роботі в умовах надвисоких температур. Учні також побачили, як працюють гідравлічні ножиці та порошковий вогнегасник.

Такі зустрічі є гарним прикладом поєднання приємного з корисним. Учні щиро дякували гостям, а ті в свою чергу побажали дітям, щоб вони берегли своє життя і здоров’я і завжди знали, як діяти в надзвичайній ситуації.

Голова методичного об'єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу
О.Г.Троян КЗ "Площанський ліцей"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.