Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Твої права – твій захист»

Дата: 10.12.2019 16:57
Кількість переглядів: 722

В рамках Всеукраїнського тижня права, який має статус державного, та з нагоди Дня прав людини, що відзначається 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини – першого міжнародного документа, який задекларував рівність прав всіх людей, комунальним закладом «Великобурлуцька публічна бібліотека» спільно з представниками правоохоронних органів проведений тематичний захід «Твої права – твій захист» для ліцеїстів – старшокласників комунального закладу «Великобурлуцький ліцей».

Метою та завданням цього заходу було розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків, а тематика висвітлених питань сприяла підвищенню рівня правової культури, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Перед присутніми виступили інспектор ювенальної превенції сектору превенції патрульної поліції Великобурлуцького відділу поліції старший лейтенант Володимир Миколайович Баранов, начальник відділу Великобурлуцького бюро правової допомоги Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Ольга Вікторівна Ляхова та начальник Великобурлуцького районного сектору філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області підполковник внутрішньої служби Борис Володимирович Горбушин

Учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі, змусили замислитись присутніх над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Виступаючі звернули увагу ліцеїстів на адміністративну і кримінальну відповідальність неповнолітніх і про види покарань, які можуть бути застосовані до них, та найголовніше дали поради як поводитися в тій чи іншій ситуації, коли і куди необхідно звертатися в разі потреби. Всім бажаючим були запропоновані буклети «про правові орієнтири для кожної дитини».

Працівники КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»  щиро вдячні представникам правоохоронних органів за допомогу в проведенні тематичного заходу та запрошеним ліцеїстам 11-х класів КЗ «Великобурлуцький ліцей»  на чолі з заступником директора з виховної роботи Ольгою Степанівною Реп’євою і вчителями Любов’ю Володимирівною Морозовою  та  Раїсою Василівною Шкавро за активну участь. Сподіваємось, що такі заходи сприяють підвищенню рівня правової культури, адже завдяки правовому вихованню бібліотекарі прагнуть виробити внутрішню потребу молодої людини жити і діяти відповідно до норм права, неухильно дотримуватись правил людського співіснування та вимог українських законів.

Методист КЗ «Великобурлуцька
публічна  бібліотека»
Н.Носко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.