Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Вікіекспедиція» у Великобурлуцькій ОТГ

Дата: 19.06.2019 16:47
Кількість переглядів: 925

У суботу, 15 червня, у рамках проекту «Вікіекспедиції» до Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади завітали координатор проектів громадської організації «Вікімедіа Україна» у Харківській області Сергій Петров та представник громадської організації «Вікімедіа Україна» Вячеслав Мамон. Метою вікіекспедиції було фотографування усіх найважливіших адміністративних, культурно-освітніх та інших інфраструктурних об’єктів громади, пам’яток історико-культурної спадщини і природи, які розташовані у Великому Бурлуку та населених пунктах громади, для подальшого завантаження цих фотографій на Вікісховище; створення та поліпшення низки статей в українській Вікіпедії про населені пункти, найважливіші установи, організації та пам’ятки історії Великобурлуцької громади.

Вікіекспедитори побували у багатьох населених пунктах громади, а саме: у смт Великий Бурлук, с.Буряківка, с.Голубівка, с.Лебедівка, с.Горяне, с.Жуків Яр, с.Манцівка, с-щі Литвинівка, с.Плоске. Мали можливість сфотографувати найважливіші інфраструктурні об’єкти громади, пам’ятки історико-культурної спадщини і мальовничої природи нашого краю. Супроводжував гостей та надавав історико-краєзнавчу інформацію під час поїздки кандидат історичних наук, директор КЗ «Великобурлуцька дитяча музична школа» Микола Мозговський.

Як зазначив Сергій Петров, що одними з найвагоміших причин вибору саме Великого Бурлука як місця для проведення Вікіекспедиції стали: недостатньо висвітлена інформація про Великий Бурлук та район в українській Вікіпедії, значна віддаленість території від Харкова, непогане транспортне сполучення з обласним центром.

Так, результатами значної трудомісткої роботи експедиції стануть проілюстровані в українській Вікіпедії статті про 9 населених пунктів громади, про 2 автомобільних шляхи, які проходять територією Великобурлуцького району, про воїнів-інтернаціоналістів, імена яких викарбувані на пам’ятному знаку, що розташований на Меморіальному комплексі Слави смт Великий Бурлук, також буде поліпшено статтю у Вікіпедії про Великобурлуцький район в цілому і ще багато іншого, цікавого та важливого для громади.

На згадку про наш край Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко подарував гостям книги Почесної громадянки Великобурлуцького району, вчителя історії, краєзнавця Клавдії Оковитої «Великий Бурлук: на хвилях віків», «Слава і гордість краю Бурлуцького». Представники громадської організації «Вікімедіа Україна» відзначили, що зібрані у книгах матеріали є справжнім неоціненним скарбом для нашої громади, і не кожен район чи область України може гордитися літературою про історію своєї малої Батьківщини.

Віктор Терещенко разом із Сергій Петровим домовилися про подальшу співпрацю з громадською організацією «Вікімедіа Україна», яка сприятиме промоції Великобурлуцької громади, її населених пунктів, пам’яток культурної спадщини, відомих особистостей та діячів Великобурлуччини, залученню до громади туристів, а також дасть можливість якісно представити нашу громаду у Вікіпедії і стати їй однією з найкраще висвітлених громад в Україні.

Каріна Набродова,
головний спеціаліст відділу освіти,
культури, спорту та туризму
Великобурлуцької селищної ради

Фото без опису

Автор фото - Вячеслав Мамон. Ліцензія CC BY-SA 4.0.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних