Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Вишиванка – символ української душі»

Дата: 22.05.2019 16:05
Кількість переглядів: 553

З 2010 року в Україні відзначається День вишиванки. Це ще зовсім молоде свято, але його вже встигли полюбити практично всі. Головною метою цього дня є збереження українських національних цінностей та їх популяризація. 16 травня 2019 року читальний зал КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека» зібрав усіх шанувальників української народної вишивки на годину народознавства «Вишиванка – символ української душі», присвячену Дню вишиванки.

На святкові гостини завітали майстрині Великобурлуччини Л.Криничанська та Г.Зленко, працівники державних установ та жителі селища. Директор КЗ «Великобурлуцький краєзнавчий музей» Т.Куценко розповіла про деталі і тематику орнаменту вишиванок, притаманну для кожного регіону України, розкрила можливості впливу людини на долю, на здоров’я власного тіла, благополуччя сім’ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків.

До уваги присутніх була представлена мистецька експозиція вишиванок талановитих майстринь С.Штефан, Л.Криничанської, Г.Зленко та Л.Агурєєвої. Ці неперевершеної краси роботи – дійсно мистецтво високої естетичної наснаги, мистецтво простого й разом з тим мудрого декоративного мислення, адже у вишивці, як і в народній пісні, відображаються заповітні мрії на краще майбутнє, прагнення до краси.

В аурі натхнення, краси і добра, за чашкою чаю, вишивальниці ділились секретами своєї майстерності і наголосили, що коли твориться вишивка на полотні, рушниках чи вишиванках, то з’являється надія, що українська культура, українське мистецтво не будуть втраченими.

Л.Плетньова,
бібліотекар I категорії
КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.