Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання самодіяльного клубу «Берегиня» - «Славетні жінки України»

Дата: 05.03.2020 16:04
Кількість переглядів: 627

«Славетні жінки України» – під такою назвою 2 березня у Великобурлуцькому Будинку культури відбулося чергове засідання самодіяльного клубу «Берегиня». Захід розпочався з відео про славетних жінок України, образи яких оспівували митці у своїх шедеврах, про жінок, які в усі часи були могутньою рушійною силою та надихали чоловіків.

Ведучі заходу Людмила Марченко та Людмила Сікач ознайомили присутніх з плеядою видатних, неповторних і, безперечно, талановитих історичних постатей – жінок з древніх часів до сьогодення: легендарною жінкою-правителькою, Великою княгинею Ольгою (образ зіграла Світлана Сіренко), королевою Франції, донькою київського князя Ярослава Мудрого Анною Ярославною (зіграла Євгенія Хруставчук), вродливою українською дівчиною, яка полонила серце молодого султана Сулеймана і стала всемогутньою, Роксоланою (зіграла Маргарита Ніконенко), талановитою та чарівною Марусею Чурай (зіграла Марина Куценко).

Завдяки прекрасним історичним костюмам, які власноруч пошила костюмер Великобурлуцького Будинку культури, вдалося в повній мірі розкрити образи славетних жінок України, а учасники клубу змогли перенестися у часі, відчути душевні почуття та емоції героїнь.

Ведучі заходу розповіли присутнім про багатьох інших славних українських жінок минулого й сьогодення, справжніх берегинь своєї держави та народу, які внесли вагомий вклад в культуру, мистецтво, освіту, спорт, науку, літературу та інші сфери життя України.

Серед славетних жінок нашого краю своє почесне місце займає Клавдія Онисимівна Оковита – педагогиня, історикиня, краєзнавиця, Почесна громадянка Великобурлуцького району, авторка книг про історію Великобурлуччини. Вона подякувала керівниці клубу «Берегиня» за організований захід та подарувала клубу свою книгу «Слава і гордість краю бурлуцького».

До слова приєднався Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко. Він привітав усіх присутніх жінок з весняним святом, побажав міцного здоров’я, нев’янучої краси, сімейного щастя, здійснення задумів і, звичайно, щирого кохання. Чудовим музичним дарунком для всіх жінок на передодні свята весни стала лірична та чуттєва пісня у виконанні Олександра Попова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних