Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято «Вишивана Україна» в Площанському ліцеї

Дата: 22.05.2019 15:49
Кількість переглядів: 717

Українська вишиванка – це національна святиня. Саме вишиванка символізує і несе у собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами – оберегами краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові. Це наш національний оберіг.

Щороку в третій четвер травня вся Україна відзначає Всесвітній день вишиванки. Підтримується ця традиція і в КЗ «Площанський ліцей». 16 травня учні 7 класу на чолі з класним керівником Д. В. Романюк провели шкільне свято «Вишивана Україна».

Учні та вчителі ліцею цього дня вдягнули вишиванки – символ єдності українського народу.

Ведучі свята розповіли про історію української вишивки, про те, що кожному регіону України притаманний свій орнамент. Присутні мали можливість переглянути цікаву презентацію про види вишивки, про значення кольорів та символів. Калина на вишиванці означала красу та продовження роду, мак – добробут і молодість, барвінок – вірність, волошки – ніжність і скромність, троянди – рух та кохання, соняшник – символ світла та праці. Тому такі сорочки дарували близьким та рідним людям. Готуючись заміж, кожна дівчина  повинна була вишити нареченому  сорочку. Також у переддень Свята вишиванки «репортери» сьомого класу поцікавилися у жителів нашого села, що вони знають про це свято і чи вишивають у їхніх родинах сьогодні. Діти показали глядачам яскравий флешмоб. Танець був сповнений патріотизму.

Гарні враження залишилися у всіх учасників свята. Проведення такого свята продемонструвало, що учні ліцею пишаються культурою та традиціями нашого народу.

Вчитель української мови та літератури
З «Площанський ліцей»
Д.В.Романюк 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних