Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реалізовано інвестиційний проєкт «Тільки разом зробимо село привабливим»

Дата: 21.11.2019 14:25
Кількість переглядів: 613

21 листопада у Великобурлуцькій ОТГ було презентовано успішно реалізований інвестиційний проєкт «Тільки разом зробимо село привабливим» в рамках конкурсного відбору проєктів, що реалізовуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Фото без опису

Фото без опису

Загальною проблемою чи не кожної територіальної громади Великобурлуцького району є неможливість утримання у належному санітарному стані населених пунктів в усі пори року через відсутність спеціальної техніки, яку жодна із громад окремо фінансово неспроможна придбати. 

У 2017 році шляхи вирішення цієї важливої та актуальної проблеми для району запропонувала Великобурлуцька районна рада.

Так, за ініціативи Великобурлуцької районної ради 22 березня 2017 року у присутності голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, керівників району, голів сільських та селищних рад відбулося урочисте підписання Договору про співробітництво територіальних громад сіл, селищ Великобурлуцької селищної, Підсереднянської, Гнилицької Першої, Катеринівської, Григорівської та Хатнянської сільських рад, які у подальшому планували об’єднатися в одну територіальну громаду.

Таким чином, сторони договору домовилися вирішувати питання місцевого значення шляхом реалізації спільного проєкту «Тільки разом зробимо село привабливим», який став першим проектом співробітництва в Харківській області.

В рамках цього проєкту планувалося придбання спеціальної техніки та обладнання для проведення робіт з санітарного очищення та благоустрою 28 населених пунктів шести територіальних громад: Великобурлуцької селищної, Підсереднянської, Гнилицької Першої, Катеринівської, Григорівської та Хатнянської сільських рад.

Реалізовувався цей проєкт протягом 2018-2019 років. Заявником та виконавцем проєкту була Великобурлуцька селищна рада, яка і здійснювала проведення тендерних процедур, підписання договорів та інших організаційних заходів.

У 2018 році за спільні кошти місцевих бюджетів, сторін Договору про співробітництво громад, було придбано трактор МТЗ та причіп тракторний двовісний самоскидний.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 травня 2019 року № 351-р реалізація проєкту «Тільки разом зробимо село привабливим» була продовжена на 2019 рік.

У 2019 році придбано наступні техніку та обладнання: подрібнювач гілок, машина комунальна вакуумна очисна, сміттєвоз, трактор в комплекті з навісним обладнанням (снігоочищувач, косарка-кусторіз), відвал бульдозерний, ходозменшувач трактора МТЗ, навантажувач тракторний та контейнери для збирання твердих побутових відходів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Загальна вартість проєкту склала 4 963 000 грн, з яких сума коштів, що надійшла від Державного Фонду регіонального розвитку становить 3 859 200 грн., кошти місцевих бюджетів – 1 103 800 грн.

Вся придбана техніка передана на баланс Великобурлуцького комунального водопровідно-каналізаційного підприємства «Водоканал».

Участь в заході приймали Людмила Немикіна – віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, керівник Центру розвитку громад, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, Ольга Шамаєва – заступник начальника Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації – начальник відділу розвитку споживчого ринку, Віктор Терещенко – голова Великобурлуцької селищної об’єднаної територіальної громади, Олександра Жиліна – голова Великобурлуцької районної ради, Олександр Шестопалов – заступник голови Великобурлуцької районної державної адміністрації, голови сільських рад району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Людмила Немикіна вручила голові Великобурлуцької селищної об’єднаної територіальної громади Віктору Терещенку Сертифікат про успішно реалізований інвестиційний проєкт «Тільки разом зробимо село привабливим».

Присутні мали можливість особисто більш детально ознайомитися з придбаною технікою та обладнанням.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних