Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота Великобурлуцької селищної ради під час карантину та загрози поширенню коронавірусної інфекції

Дата: 27.03.2020 14:20
Кількість переглядів: 599

Великобурлуцькою селищною радою вживаються всі можливі заходи щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусної інфекції на території Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади. На період оголошеного карантину припинено роботу підпорядкованих Великобурлуцькій селищній раді закладів освіти та дошкільної освіти, обмежено роботу закладів культури з відвідувачами, скасовано проведення всіх масових заходів, обмежено доступ до адміністративних будівель усіх осіб, крім працівників, скасовано виїзди соціального автобусу.

Розпорядженням Великобурлуцького селищного голови від 19 березня 2020 року створено робочі групи з питань забезпечення контролю за виконанням карантинних заходів у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції. В склад робочих груп увійшли працівники селищної ради, поліцейські офіцери громади, фахівці ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України». Комісії розпочали роботу з 19 березня і будуть працювати протягом всього періоду карантину. Робочими групами проводяться перевірки щодо організації та дотримання карантинних заходів на підприємствах, організаціях, установах різних форм власності, об’єктах торгівлі та громадського харчування на території Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади. Проводиться інформаційна та роз’яснювальна робота, працівники попереджаються про адміністративну відповідальність за порушення карантинних заходів.

24 березня 2020 року відбулося чергове засідання сесії Великобурлуцької селищної ради, на якому було затверджено Програму створення та використання місцевого матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню на 2020 рік. Обсяг фінансування становить 350 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на придбання засобів індивідуального захисту, антисептичних та дезінфекційних засобів, матеріалів та спорядження. Перелік таких засобів сформований за заявками КНП «Великобурлуцький центр ПМСД», КНП «Великобурлуцька ЦРЛ», Великобурлуцького відділення поліції Вовчанського відділу поліції ГУНП в Харківській області, Великобурлуцького районного сектору ГУ ДСНС України в Харківській області та Великобурлуцького районного лабораторного відділення Вовчанської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України». Зокрема, ці засоби можуть бути використані працівниками відповідних підрозділів і служб у вогнищах коронавірусної інфекції та запобігання поширення респіраторної хвороби. На даний час ведеться робота по закупівлі таких засобів, пошук постачальників, укладання відповідних договорів, тощо.

Також на сесії прийнято рішення про заборону на час оголошеного карантину продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів в нічний час з 20.00 до 8.00 на території Великобурлуцької селищної ради.

Проводиться робота з виявлення та інформування осіб, які прибули з закордону, про необхідність суворого дотримання умов самоізоляції та персональну відповідальність за порушення карантинних заходів.

Продовжує свою роботу відділення соціальної допомоги вдома Великобурлуцької селищної ради. Соціальні працівники надають всі необхідні послуги підопічним, закуповують та доставляють продукти харчування та інші товари, проводиться роз’яснювальна робота. Соціальні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту.

Організовано курсування автомобілів з гучномовцями по населених пунктах Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади, а також встановлено гучномовець в центральній частині смт Великий Бурлук, за допомогою яких проводиться роз’яснювальна робота серед населення про необхідність дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараження коронавірусною інфекцією.

Лише неухильне дотримання карантинних заходів дасть змогу попередити розповсюдження інфекції та уникнути епідемічних ускладнень в населених пунктах громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.