Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День партизанської слави

Дата: 23.09.2019 14:12
Кількість переглядів: 623

Сьогодні, 23 вересня, у Великобурлуцькому краєзнавчому музеї відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня партизанської слави та чергової 76-ї річниці звільнення Харківської області від нацистських загарбників. Участь в заході приймали представники установ та організацій селища, громадськість.

Директор музею Тамара Куценко наголосила на тому, що відзначення Дня Партизанської слави – це визнання неоціненого внеску партизанського руху в перемогу над нацистським ворогом. Розповіла про героїчні подвиги місцевого населення в роки  Другої світової війни.

З промовою до присутніх звернулися голова Великобурлуцької райдержадміністрації Ігор Коваленко, секретар Великобурлуцької селищної ради Ганна Крюк та голова районної ветеранської організації Василь Сорокін, які висловили подяку всім, хто пройшов важкими воєнними шляхами та з повагою схилили голови перед пам’яттю полеглих воїнів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Після зібрання на Меморіальному комплексі Слави в смт Великий Бурлук відбулося урочисте покладання квітів до могили Ліди Громової та Віри Галицької, які у червні 1942 року були закатовані нацистськими окупантами за переховування пораненого червоноармійця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.