Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Починається розробка Стратегії розвитку Великобурлуцької ОТГ

Дата: 08.05.2019 13:34
Кількість переглядів: 930

Великобурлуцька об’єднана територіальна громада розпочинає розробку Стратегії розвитку території. В цій справі дієву допомогу надає Харківський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Директором Центру Д.Бариновою, радником з питань регіонального розвитку Центру В.Родченко та радником з питань децентралізації В.Нестеренко 7 травня в залі засідань селищної ради був проведений перший семінар. До участі в цьому семінарі були запрошені не лише працівники селищної ради, а й керівництво районної державної адміністрації, депутати селищної ради, представники громадськості та бізнесу, сільські голови інших громад.

Фото без опису

На самому початку до присутніх звернувся Великобурлуцький селищний голова В.Терещенко, який зазначив: «Стратегія розвитку територіальної громади важливий документ, який стане «дорожньою картою» та буде задавати вектор роботи, визначати першочерговість реалізації тих чи інших заходів. Оскільки Стратегія – це довготривалий документ, який розробляється на сім наступних років, який потребує значного обсягу роботи, тому потрібно дивитися в майбутнє та розробляти її з урахуванням територій, які будуть приєднані до селищної ради. Це спільна справа, яка потребує участі всіх зацікавлених сторін».

Фото без опису

Таку думку підтримала і Д.Баринова, яка наголосила, що 2019 рік – це останній рік добровільного об’єднання, коли громади можуть обирати в якому складі і з ким об’єднуватися. Представники Харківського центру розвитку місцевого самоврядування є учасниками робочої групи з розробки Стратегії розвитку Харківської області, приймали участь в розробці місцевих стратегій розвитку іншим громадам і мають намір бути у складі робочої групи з розробки Стратегії розвитку Великобурлуцької територіальної громади.

Фото без опису

Радник з питань регіонального розвитку Центру В.Родченко розповів про методологію, основні етапи і принципи розробки стратегії. Зазначив, що першочерговим є створення робочої групи, яка буде включати всіх бажаючих та небайдужих мешканців громади, будь-то представники влади, громадськості чи бізнесу. Лише залучення до складу робочої групи різних верств населення, участь в засіданнях цієї робочої групи якомога ширшого кола осіб дасть змогу розробити ефективну і дієву Стратегію, яка буде направлена на виконанням органами місцевого самоврядування завдань, які поставить перед ними сама громадськість. Стратегія дасть бачення якою є ситуація зараз і якою ми хочемо бачити громаду в майбутньому, а також передбачатиме план дій для реалізації поставлених цілей.

Фото без опису

Отже, запрошуємо всіх бажаючих долучитися до участі в робочій групі з розробки стратегічного плану розвитку Великобурлуцької територіальної громади. Для цього необхідно звернутися до селищної ради, вказавши  своє прізвище, ім’я та по батькові, а також контактний  номер телефону. Заявки приймаються при особистому зверненні або за телефоном 5-20-06 чи на електронну адресу: velburselrada@gmail.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних