Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 11:57
Кількість переглядів: 764

Щорічно 15 лютого українська спільнота на державному рівні відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день - нагадування для всіх поколінь українців про взірець мужності, самовідданості, вірності присязі, яким стали воїни-інтернаціоналісти, день, коли ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок на території Афганістану, Іраку, учасникам бойових дій в Югославії та інших «гарячих точках».

Саме до цієї пам’ятної дати, щоб вшанувати мужність воїнів-великобурлучан, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, з глибоким сумом згадати тих, хто загинув у тих воєнних конфліктах, 13 лютого 2020 року в комунальному закладі «Великобурлуцька публічна бібліотека» відбувся тематичний захід «Афганістан болить в моїй душі». На урочистості зібралися воїни-афганці, учнівська молодь, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадськості та ЗМІ.

Із вітальним словом з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з території республіки Афганістан перед присутніми виступили голова Великобурлуцької районної державної адміністрації Ігор Миколайович Коваленко, голова Великобурлуцької районної ради Олександра Федорівна Жиліна та голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів Олександр Михайлович Сємєнцов. Від імені Великобурлуцького селищного голови зі святом привітала  секретар Великобурлуцької селищної ради Ганна Леонідівна Крюк, а звернення від Народного депутата України Дмитра Шенцева зачитала ведуча Марина Куценко.

Під час заходу ведучі нагадали про масштаби складних і неоднозначних подій в Афганістані, продемонстрували документальні відеоматеріали про війну і закликали вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, поіменно згадавши загиблих на чужині земляків та схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. На меморіальний комплекс до пам’ятного знаку на честь воїнів-афганців та воїнів-інтернаціоналістів, які брали участь у воєнних конфліктах на території республіки Афганістан та інших країн, була направлена делегація для покладення квітів.

До уваги присутніх була також представлена книжкова виставка-пам'ять «Вершина мужності», в якій зібрані книги і статті з періодичних видань про війну в Афганістані.

Музичне вітання зі святом ветерани-афганці приймали від фольклорного гурту «Світанок».

Методист бібліотеки
Наталія Носко

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.