Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ой зав’ю вінки…»

Дата: 14.06.2019 10:40
Кількість переглядів: 663

«Ой зав’ю вінки…» – під такою назвою 11 червня у КЗ «Великобурлуцький Будинок культури» відбулося засідання клубу «Берегиня», присвячене одному з найбільших та найважливіших для українців християнських свят – Трійці.

Керівник «Берегині» Людмила Марченко познайомила членів клубу та гостей заходу з історією та традиціями свята, прикметами та повір’ями, що існують на Трійцю. Присутні дізналися як напередодні Зеленої неділі потрібно уквітчати оселю та якими рослинами, про обрядові пісні, що традиційно виконувалися до Зелених свят. Учасники фольклорного ансамблю «Світанок» КЗ «Великобурлуцький Будинок культури» показали обряд як раніше «кумилися», водили «тополю», прикрашали берізку стрічками. У їх виконанні звучали обрядові пісні до Зеленої неділі. Тріо «Мрія» подарували глядачам пісні про рідну землю, про квітучу Україну. Присутні залюблено слухали Ларису Ніколаєву, яка декламувала вірші місцевої поетеси Людмили Склярової про красу нашого отчого краю. Музичні вітання лунали у виконанні народного аматора Великобурлуччини Олени Будніченко.

По завершенню свята Людмила Марченко ще раз привітала із Зеленими святами і побажала присутнім добра, любові та Божого тепла у кожну оселю.

Керівник клубу  «Берегиня»
Л.Марченко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних