Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Адвокація та об’єднання – шлях до успіху невеликих громад

Дата: 06.02.2020 09:03
Кількість переглядів: 621

31 січня 2020 року для представників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, представників неурядових організацій та громадських активістів з Великобурлуцького, Дворічанського, Куп’янського та Печенізького районів Харківської області Чугуївською правозахисною групою був проведений тренінг по впровадженню Дорожніх карт реформ на місцях через організацію та проведення локальних адвокаційних кампаній. 

Мета заходу полягала в формуванні навичок щодо особливостей організації та проведення локальних адвокаційних кампаній об’єднаних зусиль ініціативних груп та ГО задля впровадження локальних реформ на Харківщині та вирішенню суспільно важливих проблем в невеликих громадах. 

На сьогодні тільки добровільне коаліціювання/об’єднання мешканців громад та ефективний вплив на владу через різноманітні адвокаційні механізми здатні просувати інтереси громадськості у взаємодії з органами влади задля вирішення місцевих проблем.

І саме тому стратегічною метою зібрання було залучення громадян до участі у формуванні та адвокатуванні порядків денних реформ або Дорожніх карт 4 населених пунктах Харківської області.

Після ознайомлення з теоретичною частиною адвокації, лобізму та методів проведення успішних кампаній, учасники розпочали планувати конкретні заходи в рамках проведення місцевих адвокаційних кампаній реалізації реформ за 4-ма Дорожніми картами реформ.

Кожна команда з громад по завершенню практичної частини презентувала декілька адвокаційних кампаній, які вони збираються проводити на локальному рівні. Деякі з цих заходів мають зовсім простий характер, як особисті зустрічі з депутатами, виконавчим комітетом до проведення масових акцій, фестивалів, відкриття гуртків та центрів реабілітації, які потребують додаткового пошуку фінансових ресурсів. І саме в рамках проєкту «Зміни в громаді починаються з тебе» Чугуївська правозахисна група буде надавати міні-гранти для реалізації подібних ініціатив.

«Все дуже логічно виходить, ми вчимося розробляти Дорожні карти реформ – конкретні міні-проєкти та прописуємо адвакаційні кампанії щодо їх втілення в життя і тут відразу на кращі ідеї ви можете отримати фінансову допомогу, це дуже сильно наближує ваші ініціативи до успішної реалізації» - відмітив Сергій Омелічкін.

Найближчим часом всі напрацьовані матеріали під час тренінгу будуть спільно проаналізовані та оформлені в конкретний план дій щодо розвитку 4 невеликих громад Харківщини зусиллями об’єднання ініціативних груп, ГО та влади.

Основне завдання проекту «Зміни в громаді починаються з тебе» – створення в цих населених пунктах коаліцій громадських організацій, які в подальшому будуть здатні адвокатувати реформи на місцях, вирішувати проблеми на локальному рівні, бути агентами змін.

Довідка: Тренінг організований Чугуївською правозахисною групою в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.