Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спортивні змагання до Дня Незалежності України та Дня Великобурлуцької Громади

Дата: 29.08.2019 08:44
Кількість переглядів: 1337

В смт Великий Бурлук до Дня Незалежності України та Дня Великобурлуцької об’єднаної територіальної громади 24 серпня відбулися спортивні змагання серед колективів фізичної культури (КФК) підприємств та організацій з волейболу пляжного, шашок, армреслінгу, перетягування канату, Кубок селищного голови з футзалу. На це спортивне свято організатори запросили як жителів громади, так і жителів Великобурлуцького району. 

Фото без опису

Турнір з волейболу пляжного проходив на спортивному майданчику КЗ «Великобурлуцький ліцей». Участь у турнірі взяли 8 команд: «Жемчужина-2000» КФК Великобурлуцької селищної ради,  «Плоске» КФК ПОСП Бурлуцьке, «Факел» КФК Катеринівської сільської ради, «Бурлук» КФК ІП Крокос, «Юність» КФК Федерації футболу Великобурлуцького району (ФФВР), «Брат-2» КФК ЧП Купін, «Зоря» КФК ВПС Вільхуватка, «Сокіл» КФК відділу освіти РДА. Після запеклих двобоїв у групах, півфіналах, у матчі за третє місце та у фіналі підсумки турніру виявилися такими: третє місце посіла команда «Бурлук» (Д. Демченко, О. Удовиченко), друге місце дісталося команді «Сокіл» (І. Фірсов, О. Лисяк), перше місце виборола команда «Брат-2» (І. Купін, Д. Купін) – фаворити поточного сезону  в волейболі пляжному. До речі, слід відмітити, що й індивідуальні нагороди дісталися гравцям цієї ж команди. Ігоря Купіна визнано кращим гравцем атаки, а Дмитро Купін став кращим у захисті.

Фото без опису

Фото без опису

В  армреслінгу переможець турніру визначався в абсолютній категорії. Заявку на участь у змаганнях подали В. Чекарда, Д. Пухашвілі, П. Василенко – всі від КФК ТОВ Приколотнянський ОЕЗ,  С. Чуприна - КФК ФФВР, О. Карпенко - КФК Великобурлуцького районного відділення АТ «Харківобленерго» (ВРВ – обленерго), А. Літвіненко, Ф. Качан – КФК Великобурлуцької селищної ради. В цьому технічно – силовому виді спорту атлети продемонстрували видовищну боротьбу. Третє місце зайняв Павло Василенко, друге - Дмитро Пухашвілі, переможцем турніру став Валентин Чекарда.

Фото без опису

Фото без опису

Фінальна сутичка в перетягуванні канату очікувалася вболівальниками з великим нетерпінням, так як за перемогу в турнірі  в ній зійшлися найсильніші – команда «Стожар» КФК ТОВ Приколотнянський ОЕЗ ( В. Чекарда, Д. Пухашвілі, П. Василенко) та команда «Стріла» КФК ВРВ –обленерго (Я. Стаднік, В. Швед, О. Карпенко). Для виявлення переможця довелося проводити максимальну кількість сутичок, передбачених регламентом змагань, і навіть із збільшеним часом відпочинку між ними, адже в кожній із них спортсмени демонстрували не аби яку наснагу до перемоги. 2:1- і тріумфатор турніру команда «Стріла» КФК ВРВ – обленерго.

Фото без опису

В приміщенні відділу освіти, культури, спорту та туризму Великобурлуцької селищної ради проходив шашковий турнір. На ряду з постійними учасниками таких змагань: М. Аліпов, В. Хабіров, О. Самородов, К. Швець, М. Пироженко, М. Фоменко,  участь брали і новачки, серед них О. Єчин.  Всього боротьбу за перемогу по коловій системі вели десять спортсменів. Третє місце з сумою 7 балів  здобув Олександр Самородов, таку ж суму балів набрав і Микола Пироженко, але другу сходинку йому гарантувала перемога в особистій зустрічі, обидва представляли  КФК Великобурлуцької селищної ради. А перемогу в турнірі святкував корифей цієї гри Михайло Аліпов КФК Приколотнянської селищної ради - 8 балів.

Фото без опису

Традиційний турнір «Кубок селищного голови» з футзалу зібрав занадто амбіційні та вмотивовані команди: «Чемпіон» КФК с. Чорне та с. Грачівка - торішні переможці Кубку, «Маяк» (Великий Бурлук) КФК ПСП Маяк, «Сокіл» КФК ФФВР, «Приколотне» КФК ЧП Кориця, «Ліцей» КФК КЗ «Великобурлуцький ліцей», «Зоря» КФК ТОВ «Зоря», «Маяк» (Підсереднє) КФК Підсереднянської сільської ради. Змагання проходили за традиційною системою: ігри в групах (дві групи), півфінали, матч за третє місце і фінал. У матчі за третє місце «Чемпіон» переміг «Маяк» (Великий Бурлук) з рахунком 3:2, продемонструвавши волю до перемоги, адже програвали в ході зустрічі. Ніхто з вболівальників не очікував  якоїсь інтриги в фінальній зустрічі. Безсумнівним претендентом на перемогу вважався «Маяк» (Підсереднє), а місце аутсайдера відводилося команді «Приколотне», так як в групі зустріч між ними закінчилася з рахунком 7:1 на користь підсереднян. Головний матч турніру пройшов  дуже цікаво: напруга, індивідуальна та тактична майстерність, завзяття, емоції – все це подарували футболісти глядачам. Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:1 на користь команди «Приколотне», гравці якої й отримали такий бажаний Кубок з рук Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка. Найкращим гравцем турніру фахівці визнали В. Ракшу, а відкриттям турніру став голкіпер Д. Панін, обидва гравці команди «Приколотне».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Учасники всіх вищезазначених спортивних змагань отримали грамоти, дипломи та цінні подарунки.

Висловлюємо велику подяку М. Іванову, А. Ліньову, О. Уварову, В. Кормілець, підприємцю Л.Купіній за допомогу в підготовці до спортивних змагань та в організації їх проведення.

Євген Антоненко,
головний спеціаліст відділу освіти,
культури, спорту та туризму
Великобурлуцької селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних