Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуцький селищний голова взяв участь в презентації проекту МВС «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 29.05.2019 08:00
Кількість переглядів: 539

Великобурлуцький селищний голова  та представники інших ОТГ Харківщини взяли участь в презентації проекту МВС «Поліцейський офіцер громади»

МВС України дало старт новому проекту «Поліцейський офіцер громади», який охопить понад 29 тисяч населених пунктів. Вже до кінця 2020 року запрацює по всій територій України.

28 травня, на Софійській площі в центрі столиці відбулася презентація проекту, який став наступним кроком у реформуванні Національної поліції. Участь в заході взяли представники ОТГ Харківщини: голова Пісочинської ОТГ Олег Чернобай, голова Коломацької ОТГ Володимир Гуртовий, голова Великобурлуцької ОТГ Віктор Терещенко, а також експерт зі здійснення моніторингу та оцінки Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, Дмитро Палагута.

Проект «Поліцейський офіцер громади» планують реалізувати у два етапи: перший (2019 рік) – налагодять роботу у 802 об’єднаних громадах, другий (2020 рік) – на території всієї держави.

Новий проект передбачає, що офіцер поліції буде тісно взаємодіяти з жителями своєї громади та орієнтуватися на їхні потреби. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги. Громада візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи.

Для того, аби стати офіцером громади, необхідно пройти спеціальне навчання та отримати відповідні навички, зокрема: у розслідуванні кримінальних проступків, вирішенні питань безпеки дорожнього руху, превентивна робота як з дорослими, так і дітьми, контролі за обігом зброї.

Це дасть змогу інтегрувати поліцейський сервіс у суспільство, збільшити рівень довіри до правоохоронців та оперативніше вирішувати локальні проблеми у громаді.

Вже 29 травня перші 34 поліцейські офіцери громад, які пройшли навчання, розпочнуть службу в 22 територіальних громадах Дніпропетровщини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних